De ce intru în politică?

De ce intru în politică?

  • Post comments:0 Comments

Am considerat întotdeauna că, la fel ca orice alt domeniu de activitate, și politica trebuie să fie un teren al profesioniștilor. Al oamenilor care, pentru că au realizat ceva și au performat în domeniul lor de activitate, pot să performeze și în politică. Al oamenilor care pot și trebuie să constituie modele de succes, de moralitate, de umanitate pentru ceilalți. Al celor care știu cum să transforme experiența lor profesională în performanță administrativă și politică. Al celor care sunt și pot deveni modele umane și profesionale.

Modelele mele țin de familia mea, de dascălii mei și de oamenii care au contat în traseul meu profesional. În acest moment al carierei mele, consider că experiența mea profesională în domeniul economic, al piețelor financiare, al Bursei de Valori București, al mediei și comunicării ar putea fi de folos țării mele și echipei mele.

Vreau ca gemenele mele să aibă un viitor aici în România și să nu fie nevoite să plece din țară în căutarea unui rost și a unei vieți mai bune. N-aș vrea ca, peste ani, să mă întrebe ”de ce am tăcut, când puteam să vorbesc” sau ”de ce nu m-am implicat, atunci când aș fi avut prilejul”. Vreau să le fiu un bun model, așa cum mama mea – medic și bunicul meu – un basarabean demn cu studii făcute în Româna – au fost și rămân modelele mele de viață.

Și, pentru a le putea asigura un viitor bun aici, am decis să mă implic politic, aducând aportul meu de experiență și cunoaștere alături de oameni pregătiți și responsabili. Doresc să-mi pun experiența profesională în slujba inițierii unor proiecte și programe de succes, a coagulării unei echipe de profesioniști cu care să demonstrăm că politica se poate face și altfel. Adică pe principii sănătoase, pornind dinspre școală spre politică, nu invers.

În prezent, viața politică românească și mondială este profund bulversată. Suntem marcați de multiple temeri și incertitudini. Parcurgem o perioadă de crize accentuate pe toate palierele vieții, de la social, la economic, politic și moral. Am convingerea că soluțiile pentru ieșirea din criză, ideile pentru dezvoltare și performanță pot veni doar de la oameni profesioniști, dedicați, responsabili, altruiști și cu credință în Dumnezeu și în valorile neamului românesc.

De aceea, am ales să mă implic în viața politică din România.

Lasă un răspuns