Daniela Șerban, profesionist în finanțe, candidează ca independent pe București la alegerea Camerei Deputaților din 6 decembrie

Daniela Șerban, profesionist în finanțe, candidează ca independent pe București la alegerea Camerei Deputaților din 6 decembrie

  • Post comments:0 Comments

Candidez ca independent pe București pentru că trăim o politică fără claritate, curaj și consecințe.

Am reușit într-o săptămână să strângem peste 10.000 de semnături, pentru depunerea dosarului de candidatură, din cadrul comunităților celor care așteaptă ceva nou de la clasa politică românească. Peste 10.000 de oameni și-au exprimat susținerea pentru mine, candidatul independent care va munci zi și noapte pentru a stopa aceste crize cu care ne confruntăm și pentru a aduce plus valoare comunităților. Sunt foarte încrezătoare și optimistă că voi primi sprijinul tuturor antreprenorilor și oamenilor de afaceri care înțeleg că au nevoie de un reprezentant în Camera Deputaților. Toți cei care au semnat pentru mine, mi-au transmis un singur lucru: actuala clasă politică conduce într-o criză profundă, fără soluții, fără nicio rezolvare imediată. De aceea, este nevoie de profesioniști adevărați în politică. 

Este șocant faptul că în momentul de fapt trăim fără claritate, fără curaj și fără consecințe: aflăm că sunt două cifre de îmbolnăviri diferite, că totul se amână după alegeri ca măsuri de sprijin pentru oameni și afaceri, că poți face ce vrei la guvernare sau în opoziția parlamentară și nu pățești nimic. Ca femeie, mamă și cetățean nu pot accepta un viitor gri pentru copiii mei. Am decis să mă implic, sunt hotărâtă să acționez, să ajut, să ajustez tot ce e nevoie. Avem nevoie în perioada următoare de minți clare, de oameni cu suflet și capacitatea de a lua decizii pentru a depăși fără consecințe grave această criză.

Cine sunt?

Vreau să îmbunătățesc lucrurile din Parlament, cu obiectivul să #iesimdincriza. Sunt mamă de gemene și profesionist în finanțe, un om care își dorește schimbare și este capabil să o realizeze. În ultimii doi ani am pus pe picioare o asociație care susține creșterea transparenței companiilor listate la bursă și implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii. Totul cu scopul să dezvoltăm piața de capital ca să ajungă un motor de finanțare a economiei reale. 

M-am născut în anii ‘80, într-o familie de medici, într-o societate în care oamenii visau la ieşirea din cenuşiul comunismului. O epocă în care libertatea, democraţia şi proprietatea privată erau doar cuvinte!

Sunt de profesie economist şi am aproape 15 ani experienţă în piaţa de capital, la Bursa de Valori Bucureşti, în media, la The Money Channel, şi consultanţă.

În activitatea profesională din ultimii 10 ani am coordonat printre cele mai ample campanii de educație financiară din țară la bursa locală și am comunicat în numele unor industrii cheie din România, în cadrul celei mai mari companii de consultanță în relații guvernamentale din țară. În presă, am fost prezentator și editor în cadrul primei televiziuni de business din România, acoperind piețele financiare. La Bursa de Valori București am avut şansa să reprezint România în faţa investitorilor străini timp de 5 ani, când eram manager al proiectului care viza intrarea bursei de valori în categoria pieţelor emergente.

Le-am vorbit despre oportunitatea de a investi în ţara noastră. Însă, anii au trecut, iar lumea pieţelor de capital şi marii investitori şi-au dat seama că în România lucrurile nu progresează.

Am construit o comunitate de companii listate la bursă de la zero. Am iniţiat şi conduc Asociaţia pentru Relații Cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), la care sunt membre unele dintre cele mai mari companii listate la bursă din România.

În vara anului 2019 am fost admisă la Doctorat în Finanțe la Academia de Studii Economice, cu bursă. Am predat cursul de Pieţe financiare la ASE Bucureşti, unde am împărtăşit tinerilor din experienţa mea.

Cred în puterea exemplului pentru copiii noștri. Se spune că gemenii sunt dați doar celor care îi pot duce și sunt recunoscătoare pentru cele două fetițe pe care le am. Îmi doresc să fiu un ghid în viață pentru ele și vreau să le demonstrez că orice este posibil prin muncă și dedicare.

Am muncit în campanii, am strâns semnături, am lipit afișe și am avut numeroase întâlniri și discuții cu cetățenii. Din aceste discuții am aflat sau mi-au fost confirmate multe dintre problemele societății românești. În timp am făcut pași spre acel tip de politician care mi-am închipuit întotdeauna că trebuie să fiu, un politician care înțelege problemele oamenilor de rând, problemele mediului de afaceri și bineînțeles, un politician care a căutat și îmi place să cred că a găsit soluții pentru o parte din problemele identificate.

Ca femeie, ca mamă și cetățean nu pot accepta un viitor gri pentru copiii mei. Dar vreau să coagulez profesionști cu care, împreună, să aducem plus valoare societății noastre. 

De ce candidez?

Trăim vremuri de criză pentru care nu avem soluții reale. Nu avem planuri pentru 3 – 6 luni sau chiar un an. Ni se cer zeci de hârtii, peticim pe ici-colo diverse probleme, nu se previne, nu se rezolvă și nu se construiește. Este momentul să nu mai stingem incendii, este momentul să avem un plan pentru următorii 10 ani. Este important să știm către ce ne îndreptăm și cum.

Experiența mea de viață de până acum mi-a oferit șansa să interacționez cu diferite medii, diferite persoane de la care am învățat multe. Principalul lucru pe care l-am învățat este că dacă dorești să schimbi ceva este să te implici.

De ce candidez? Pentru o reprezentare reală în Parlamentul României. Pentru a fi o voce activă în plenul Camerei Deputaților, pentru a găsi calea de la oproblemă la o soluție, către rezolvarea acesteia.

De ce candidez? Pentru că știu să văd dincolo de cicluri electorale, de conflicte politice mărunte sau de orgolii prostești. Știu să prevăd anumite probleme și am instinctul antreprenorului să mă implic și să rezolv rapid orice criză. Lucruri care reprezintă atuuri în momentul de față.

De ce independent?

Ca independent nu sunt obligată să fac compromisuri sau alianțe care nu mă reprezintă. Nu sunt legată de disciplina de partid și pot construi coaliții în favoarea schimbării. Este momentul ca societatea civilă să transmită prin intermediul independenților așteptările lor celor din Parlamentul României. M-am săturat să văd cum două partide până nu de mult în opoziție își încalcă principii și valori doar de dragul de a fi la putere. Pentru că un independent în Parlamentul României are libertate de exprimare și de maximă transparență. Ne vom consulta și voi motiva public voturile mele!

De ce îți cer votul?

Avem nevoie de o educație solidă. Fundamentul unei societăți moderne și dezvoltate este educația. Trăim vremuri tulburi, multe persoane au rămas sau sunt pe punctul de a rămâne fără loc de muncă. Educația financiară ne ajută sa depășim momentele critice. E important sa înțelegem ce înseamnă un credit, o rată, care sunt avantajele unui depozit sau cont de economii, cum putem câștiga sau pierde bani, de ce este important să ne facem planuri pe termen lung. Trăim într-o criză de sănătate care se simte deja, respectiv bucureștenii, și nu numai ei, au temeri cu privire la criza economică care va veni.

Este important ca fiecare parlamentar să fie împuternicit de votul dat. O să vă reprezint și promit să fiu parlamentarul activ pe care vi-l doriți. Voi reacționa întotdeauna la problemele societății indiferent de aria geografică din care provin. Datorită conexiunilor din mediul academic și antreprenorial voi face tot posibilul să găsim soluții la problemele ridicate de alegători.

Cum îmi finanțez campania?

Sunt independentă, nu am vreo mașinărie de partid în spate, astfel campania o voi finanța din donații de la persoane fizice și din economii. Voi prezenta detaliat cum voi cheltui fiecare leu în această campanie.

În Parlament vreau să mă ocup de banii românilor, fie că vorbim de afaceri sau bani proprii. Programul meu politic este disponibil la www.danielaserban.ro

sursa: Ziarul Financiar, Print, 19.11.2020

Lasă un răspuns