Am învățat de la gemenele mele…

Am învățat de la gemenele mele…

  • Post comments:0 Comments

Privesc spre sărbătorile care se apropie și mă întreb ce mi-aș dori pentru mine și pentru ai mei, în acest prezent în care nimic nu mai e firesc, nimic nu mai pare să fie la locul știut. Cadouri? Ce fel de cadouri? Doar liniște și sănătate. Pentru că, din celelalte, Dumnezeu a avut grijă să-mi dea. Și mi-a hărăzit un rol deopotrivă frumos și dificil, urmând parcă învățăturile unui vechi proverb: ”Fii atentă ce-ți dorești, că s-ar putea să ți se îndeplinească!”

Cu mulți ani în urmă, când aveam doar zece ani, mai în glumă, mai în serios, le spuneam prietenilor mei de joacă: ”Eu o să am gemeni!” Și, în urmă cu șapte ani, în viața mea au apărut cele două minuni gemene, una blondă și una roșcată, fetele care-mi oferă surprinzătoare lecții de inocență și maturitate în fiecare zi.

Alături de ele, realizez că, dincolo de toate rolurile pe care ți le oferă viața, rolul de mamă rămâne cel mai complicat, mai provocator, mai încărcat de emoții și semnificații. Le privesc și realizez că am lucruri de învățat de la ele în fiecare secundă. Fără ele n-aș fi eu. Am învățat că dacă perseverezi, visele se îndeplinesc. Apoi, am învățat că, deși eram o femeie atât de activă, a trebuit să accept să stau în pat opt luni, pentru ca ele să vină cu bine pe lume. Am învățat că imposibilul devine posibil, organizându-mi timpul ca să le pot alăpta, schimba, adormi în așa fel încât nici una să nu se simtă neglijată. Totul trebuia împărțit la doi, totul se înmulțea cu doi în tot ce făceam. Am învățat că poți să supraviețuiești după aproape un an de somn pe furate, pentru că așa a fost primul an, după ce au venit pe lume. Am aflat câtă dragoste e în sufletul copiilor și ce sentimente spectaculoase și profunde știu ei să trezească în sufletul unui om matur. Fetițele mele – sufletele mele pereche și nepereche – sunt motivul și visul. Acum, împreună, învățăm lucruri din mers, de la sport și călărie la muzică, de la cochetăria feminină la arta dialogului. Și, adesea, am sentimentul că am lângă mine nu două fetițe, ci două domnișoare sofisticate și înțelepte, care au aflat deja că succesul se obține pas cu pas, prin muncă și perseverență.

Nu e ușor să fii mama de fete, mai ales de gemene, însă este cel mai frumos lucru care mi s-a putut întâmpla până acum. Pentru ele și viitorul lor mă trezesc în fiecare zi.

Lasă un răspuns