Uimire + Dezamăgire = NEPUTINȚĂ

Uimire + Dezamăgire = NEPUTINȚĂ

  • Post comments:0 Comments

PESTE 11.000 DE MORȚI…mai precis, 11.530 la ora care am scris acest articol.

Dincolo de emoțiile negative, parlamentarii au girat prin acțiunea/inacțiunea lor acest dezastru național, prin simplul fapt că s-au mulțumit doar cu înființarea prin Hotărârea nr.24 a Parlamentului din MOf nr. 574/01.07.2020 a unei Comisii parlamentare de anchetă privind achizițiile și gestionarea stării de urgență. Atât. 

21 de parlamentari, PSD-PNL-USR-PRO România-UDMR-PMP, deci din toate partidele politice aflate în Parlament, au solicitat și primit Raportul special realizat la solicitarea Parlamentului României realizat de Curtea de Conturi.

Și? Liniște…

Nicio inițiativă, niciun control la instituțiile care contribuie zilnic la statistica neagră de la ora 13:00, nicio reacție a Parlamentului la declarația “de uimire și dezamăgire” a Ministrului Economiei și implicit a Guvernului, care după 11 luni de gestionare a situației declară cu seninătate că măștile de pe piață sunt neconforme. Și? Iarăși liniște. 

Ce nu a spus Ministrul Economiei, ce nu spune Ministrul Sănătății, ce nu spune Premierul sau Președintele este că măștile neconforme sunt CONSUMABILE MEDICALE! Adică unul din motivele din care se infectează populația este că aceste consumabile medicale ar fi trebuit să fie puse pe piață doar după ce obțineau avizul Ministerului Sănătății prin Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

Și? În continuare liniște, iar oamenii mor în spitale. 
93% din măștile analizate sunt neconforme!!! Acest lucru a rezultat din controalele ANPC.

Doar măștile aș întreba? A verificat cineva combinezoanele?! Dar izoletele?!

Oare numărul mare, peste 7000, de cadre medicale, de asistente, de personal de pe ambulanțe sau din SMURD infectate, nu se datorează în primul rând produselor neconforme din punct de vedere al protecției pe care ar fi trebuit să o asigure?Dar este foarte important că îi declarăm eroi prin discursuri goale și nimic mai mult. 

Lasă un răspuns