IGSU a făcut achiziții în perioada pandemiei de aproape 100 milioane de euro

IGSU a făcut achiziții în perioada pandemiei de aproape 100 milioane de euro

  • Post comments:0 Comments

Achizițiile făcute de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) în perioada 28 februarie-4 decembrie 2020 s-au ridicat la 473,6 milioane de lei, adică aproape 100 milioane de euro, conform unui răspuns pe care Inspectoratul l-a dat la o solicitare făcută de fostul candidat independent pentru Camera Deputaților, Daniela Șerban, potrivit money.ro.

 Este vorba despre un centralizator al achizițiilor IGSU realizate în baza acordurilor cadru încheiate de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate. Suma de 100 milioane de euro, rezultată în urma încheierii a 66 de contracte cu 31 de furnizori, este mai mare decât cea cheltuită de țările nordice, Norvegia-Suedia-Finlanda-Danemarca, toate la un loc, dar și mai mult față de Polonia, Grecia sau Ucraina, conform studiului realizat de OCCRP (proiect de raportare a criminalității organizate și a corupției).

Deși au fost achiziționate milioane de măști, manuși, viziere, combinezoane, avem aproape 14 mii de decese, aproape 10 mii de cadre medicale infectate și o situație ce pare scăpată de sub control, mai scrie publicația.

Informațiile au fost solicitate în baza prevederilor art.(6) din Legea nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, având în vedere implicarea IGSU în gestionarea pandemiei Covid-19 în România. Situația cheltuielilor angajate în baza celor două Ordonanțe de urgență: OUG nr. 11/2020 privind stocurile de urgență medicală, cu completările și modificările aduse prin Legea nr.20/2020, respectiv Ordonanța de urgență nr. 194/09 noiembrie 2020 privind completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 11/2020, sunt următoarele:

blank
blank
blank

Lasă un răspuns