Daniela Șerban

M-am născut în anii ‘80, într-o familie de medici, într-o societate în care oamenii visau la ieşirea din cenuşiul comunismului. O epocă în care libertatea, democraţia şi proprietatea privată erau doar cuvinte!

Sunt de profesie economist şi am aproape 15 ani experienţă în piaţa de capital, la Bursa de Valori Bucureşti, în media, la The Money Channel, şi consultanţă.

În activitatea profesională din ultimii 10 ani am coordonat printre cele mai ample campanii de educație financiară din țară și am comunicat în numele unor industrii-cheie din România, în cadrul celei mai mari companii de consultanță în relații guvernamentale din țară. În presă, am fost prezentator și editor în cadrul primei televiziuni de business din România, acoperind piețele financiare. La Bursa de Valori București am avut şansa să reprezint România în faţa investitorilor străini timp de 5 ani, când eram manager al proiectului care viza intrarea bursei de valori în categoria pieţelor emergente. Le-am vorbit despre oportunitatea de a investi în ţara noastră. Însă, anii au trecut, iar lumea pieţelor de capital şi marii investitori şi-au dat seama că în România lucrurile nu progresează.

Am construit o comunitate de companii listate la bursă de la zero. Am iniţiat şi conduc Asociaţia pentru Relaţiicu Investitorii la Bursă din România (ARIR), la care sunt membre unele dintre cele mai mari companii listate la bursă din România.

În vara anului 2019 am fost admisă la Doctorat în Finanțe la Academia de Studii Economice, cu bursă. Predau cursul de Pieţe financiare la ASE Bucureşti, unde pot să împărtăşesc tinerilor din experienţa mea.

Cred în puterea exemplului pentru copiii noștri.

Se spune că gemenii sunt dați doar celor care îi pot duce și sunt recunoscătoare pentru cele două fetițe pe care le am. Îmi doresc să fiu un ghid în viață pentru ele și vreau să le demonstrez că orice este posibil prin muncă și dedicare.

România are o nevoie acută de schimbare! Schimbarea transformaţională nu poate să pornească doar de la companii sau de la ONG-uri, ci trebuie să vină de la nivelul deciziei politice.

Cred că o altă Românie, mai bună şi mai dreaptă, este posibilă!